Vi levererar dina formsprutade plastdetaljer med rätt kvalitet,
i rätt tid till rätt pris.

Hos Pe Plast är det aldrig något som är omöjligt. De har dessutom hög precision på detaljerna och levererar alltid på utsatt tid.
Peter Lindahl, BOB System

FORMSPRUTNING

PE Plasts huvudsakliga verksamhet handlar om att formspruta plastprodukter till bil-, el-, sjukvårds-, byggnads- och teknisk verkstadsindustri.

Vår målsättning är att lösa kundens alla önskningar om samgjutningstekniker, som: Plast-plast, plast-gummi och plast-metall. Vi ser till att maskinutrustningen, materialen och kontrollsystemen anpassas så som kunden och produkten kräver.
Vår maskinpark består av ett 20-tal maskiner. Dessa har en kapacitet på mellan tjugo ton och femhundra ton i låskraft. Robotarna i verksamheten bidrar till en hög automatiseringsgrad. Vi tillverkar detaljer som väger från ett gram till två kilo.

KVALITET

Att jobba under uvens vingbeskydd är tryggt. Inte ett enda fel tillåter han. Att leverera Rätt produkt i rätt tid till rätt pris finns inpräntat i alla som arbetar på PE Plast och det är inte utan yrkesstolthet vi kan säga att vi alltid håller vad vi lovar. Vi jobbar bland annat mot bilindustrin och är därmed vana att hantera extremt komplexa kravbilder. Vi är TS Certifierade. Se våra certifikat och policies nedan:

PROCESSEN

Vi hjälper kunden från idé till färdig produkt. Ju tidigare vi blir inkopplade i ett projekt, desto större blir kostnadsbesparingarna för kunden, genom rätt materialval och rätt utformning av produkten. Ibland kan man till exempel ersätta metall med plast, vilket blir både mer miljövänligt och mer kostnadseffektivt.
Vi tillhandahåller verktygskonstruktion både lokalt och i Asien. Prototypframtagningen sker i nära samarbete med kunden. Under produktionssteget får vi nöjet att konkret visa att vi håller kvalitetsfanan högt. Vill du att vi lagerhåller produkten så ombesörjer vi det. Leveransen sker snabbt och säkert.

MILJÖ

PE Plast är miljöcertifierat enligt ISO 14001. Vi strävar efter att välja de processer, material och utrustningar som är mest skonsamma för miljön. Såväl internt som externt bedrivs ett miljöarbete genom samtliga aktörers engagemang och medvetenhet. Allt för minsta möjliga åverkan i naturen. Bor man som vi granne med ett stort naturreservat känns det naturligt att tänka så.

OM PE PLAST

PE Plast startades år 2009. Trots att vi är ett relativt ungt företag kan vi stoltsera med decennier av erfarenhet vad gäller plasttillverkning. Detta genom att många av våra medarbetare fört med sig kunskapen in i företaget.

Våra anpassade lokaler har under 2018 byggts ut med 1300 m2, som en följd av ökad efterfrågan på våra produkter. Idag arbetar 28 personer på PE Plast i Värnamo.

Vi är det lilla, flexibla företaget för kunder med riktigt höga krav!

 

 

KONTAKT

Patrik Ekwall

Patrik Ekwall

VD, produktion

0370-65 32 01
070-544 71 00
patrik@peplast.se
Marie Ekwall

Marie Ekwall

Ekonomi

0370-65 32 02
070-654 71 00
marie@peplast.se
faktura@peplast.se
David Alkemark

David Alkemark

Projekt och Inköp

0370-65 32 07
073-567 87 79
david@peplast.se
Johan Ideskog

Johan Ideskog

Kvalitet och Miljö

0370-65 32 06
070-914 51 54
johan@peplast.se
Samir Krunesic

Samir Krunesic

Tekniker

076-677 87 53

 

Jelica Beljo

Jelica Beljo

Order/Logistik

0370-65 32 05
logistik@peplast.se

PE PLAST

Margretelundsvägen 18
331 34 VÄRNAMO